Напередодні Дня міста у Самборі відкрили пекарню-кафе «Ваш лаваш» (вул. Сагайдачного, 8, що у самому центрі міста). Це уже 25-та пекарня популярної в Україні мережі, де поєднують народні традиції приготування хліба та новітні тенденції.
Про це пише “Цинічний Львів“.
“Смачні супи, бограч, піца, лаваш, солодка випічка, запашна кава, чудові трав’яні та ягідні чаї, зручні столики із комфортними диванами для дружньої компанії як всередині залу, так і на вулиці, затишна атмосфера, привітний персонал і завжди гостинні власники – переконайтеся у цьому самі, завітавши у магазин-пекарню “Ваш лаваш”, що в самому центрі Самбора на вул. Сагайдачного, 8. Сам сюди заходжу і вам раджу!”, – ділиться враженнями один з відвідувачів закладу.
«Фішка» пекарень — відкрита кухня, де можна спостерігати за процесом приготування здоби, та автентична грузинська пічка для випікання лавашів, декорована Петриківським розписом. Мережа пекарень «Ваш лаваш» — перша в Україні серед пекарень, яка отримала високу нагороду «Знак довіри».
Власниками пекарні-кафе у Самборі є подружжя львівських підприємців — Дмитро і Марія Козаки. Дмитро Козак розповів «ВЗ», що виношував ідею щодо відкриття закладу харчування кілька років, але саме пекарню вирішив відкрити спонтанно.
«Мріяв бути керівником великого ресторану, або керувати якимось напрямом у великій мережі, — продовжує розмову Дмитро. — Власник мережі пекарень, львівський бізнесмен, коуч з успішних перемовин Ігор Дулин запропонував мені відкрити свою пекарню. Довго не вагався, рішення ухвалив наступного дня після пропозиції. Дослідив ринок, склав бізнес-модель і вирішив: новій пекарні „Ваш лаваш“ бути саме у Самборі. Аналогів такої пекарні у Самборі немає».
Марія Козак, зокрема, займалася дизайном інтер’єру пекарні, аби зробити її затишною, як удома. Каже, традиційні кольори мережі — жовтий і гранатовий, який відображає гастрономічну гостинність Грузії. Традиційно на стіні — панно із зображенням гірського грузинського села, де випікають лаваші — національний смаколик. Марія Козак вирішила додати у панно власний креативний штрих — церкву.
«Гасло мережі «Ваш лаваш» — «Без солі не смачно, без хліба не ситно». Ми цілком дотримуємося цього правила і працюємо для того, щоб смачно нагодувати усіх. У нас продають 48 видів випічки, серед яких традиційні для пекарні «Ваш лаваш» лаваші з різними смаками і начинками, — розповідає Дмитро Козак. — Це класичний грузинський лаваш, листовий, зі сиром, часником, сванський. — Для кожного гурмана — свій лаваш! Щодня готуємо іншу випічку, аби наші гості смакували різні види. Є солона та солодка випічка, запашна кава.
Також є спеціальна здоба для жінок, які займаються фітнесом — зі шпинатною начинкою. У кафе можна смачно пообідати стравами української кухні. Також у нас готують гамбургери, бургери на будь-який смак. Серед ключових принципів роботи — пекарі ретельно стежать за рецептурою здоби, яка є по всій мережі. Особливу увагу приділяємо якості продукції, тож не використовуємо напівфабрикати та уважно стежимо за інгредієнтами. Особливою перевагою проєкту є відкрита кухня, де можна спостерігати весь процес приготування випічки. Які плани на майбутнє? Працюватиму з дружиною над тим, щоб у майбутньому відкрити ще одну пекарню-кафе «Ваш лаваш».