Найсмачніші роли Каліфорнія і Філадельфія: історія їх створення

0
183

В Україні з кожним роком зростає кількість поціновувачів ролів. І незважаючи на те, що постійно з’являються все нові види ролів, найбільшою популярністю і надалі користуються типові роли. Так, як доставка суші є одним з найпоширеніших способів замовлення ролів, то за їх інформацією можна говорити, що Філадельфія і Каліфорнія є одиними найпопулярніших ролів. Але мало, хто знає історію виникнення цих ролів,  тому ми вирішили Вам розказати про неї.

Як з’явилася роли “Філадельфія”

Склад ролів Філадельфія був дійсно придуманий в США. Приблизно в 1980-х один з кухарів популярного ресторану продемонстрував відвідувачам абсолютно нові роли-перевертні. Ідея полягала в тому, що основний компонент – слабосолений лосось покривав рис зверху.

Спершу всі роли готувалися традиційно начинкою всередину. На такий крок кухареві довелося піти, щоб залучити американців, які відмовлялися їсти водорості норі. Таким чином він сховав нелюбимий інгредієнт, до того ж зовнішній вигляд ролів вийшов дуже апетитним.

Перші порції «Філадельфії» складалися з чотирьох компонентів, які складають класичний рецепт і сьогодні: рис, норі, лосось, сир «Філадельфія». Справжні цінителі і звичайні жителі Америки називали цей смак «Ідеальним поєднанням».

Після винаходу «Філадельфії» кухарі стали намагатися урізноманітнити смак, доповнюючи начинку з сиром, огірком, авокадо та ікрою тобіко.

Чому рол отримав назву «Філадельфії» ведуться суперечки до сих пір, головних версій дві:

  1. основою назви служить вершковий сир «Philadelphia», який є головним компонентом страви;
  2. роли названі в честь міста, в якому були приготовлені. У будь-якому випадку, американське походження японського блюда визнається всіма кухарями, яких цікавить історія створення «Філадельфії».

Як з’явилася роли «Каліфорнія»

Роли «Каліфорнія» – другий за популярністю представник японської кухні. Цей варіант суші був придуманий в 1973 р шеф-кухарем японського ресторану Ічіро Машіта, який працював в ресторанчику “Токіо Кайкан” в американському штаті Каліфорнія.

Ічіро Машіта спостерігав за відвідувачами кафе і зазначив, що багатьом американцям не подобається смак жорстких водоростей норі і сирої риби. Тому він вирішив зробити ролл-перевертень: всередину кухар поклав начинку з м’яса краба, невеликих смужок огірка та авокадо; зовнішню частину рису він посипав ікрою летючої риби.

Нові крабові роли припали до смаку всім відвідувачам кафе: ікра надавала їм дуже цікавий смак і прикрашала зовнішній вигляд. Люди стали купувати «Каліфорнію» не тільки для вживання в їжу, але і для гарного фото. Це особливі роли, роли без сирої риби.

Створення «Каліфорнії» дозволило залучити жителів Америки до японської кухні. Спочатку блюдо стало популярно у всьому штаті Каліфорнія, в честь якого було названо, а потім стало поширюватися і на території всієї країни.