Як вибрати якісні спеції для HoReCa?

0
118

Обираєте постачальника приправ та спецій для свого закладу? Тоді вам варто звернути увагу одразу на декілька нюансів. Перший стосується самого виробника (постачальника), а інший – якості спецій та їх асортименту. Обирайте той магазин спецій, який зможе запропонувати широкий асортимент різноманітних приправ та прянощів. Ми обов’язково зупинимося на асортименті товарів, які пропонують сучасні виробники, а також розповімо про їх якість та пакування, адже це теж грає важливу роль.

Перці

Зараз виробники пропонують різні види перців, у тому числі:

  • паприка;
  • чилі;
  • чорний;
  • білий;
  • зелений;
  • рожевий;
  • духмяний та ін.

Ми назвали найбільш популярні види перців, які найчастіше використовують в Україні. Звідки ж привозять сировину? Це такі країни: Індія, Уганда, В’єтнам, Бразилія, Мексика та ін.

Що краще обрати – мелений перець чи перець горошком? Звичайно, краще обирати перець горошком і молоти його безпосередньо перед приготуванням страви. Але коли часу обмаль, чи коли треба додати суміш перців, тоді можна скористатися меленими спеціями. Головне, щоб вони були якісними та пройшли багатоступеневу очистку. Тому краще співпрацювати з такими магазинами спецій, як lubystok.shop, які мають сертифікати якості.

Прянощі

Це так звані «моно» спеції – наприклад, спеція куркума, базилік, майоран, мускатний горіх, гвоздика, кардамон, кунжут, сушений часник та ін. Ваші повари можуть самі міксувати такі прянощі, створюючи власне унікальне поєднання, яке ідеально доповнить смак страви.

Суміші спецій

Серед найпопулярніших сумішей спецій варто виділити такі:

  • для м’ясних страв;
  • для перших страв;
  • для страв з риби;
  • для соусів та маринадів;
  • для грилю;
  • для плову;
  • для овочів та салатів;
  • для напоїв.

Таких сумішей є безліч. Вони можуть бети з сіллю або без, але ні в якому разі не варто купувати продукцію з ароматизаторами, підсилювачами смаку та іншими домішками. Такі спеції можуть лише зіпсувати смак страви. Обирайте продукцію, у склад якої є лише натуральні інгредієнти.

Упаковка

Вид упаковки буде залежати від того, яким чином ви будете використовувати приправи. Виробники пропонують приправи у млинках (найзручніший варіант, якщо треба помолоти пряність безпосередньо під час приготування страви), а також у пакетах із зіп-застібками, у звичайних закритих поліетиленових пакетах. Найрозповсюдженіший пакувальний матеріал – це комбінований поліетилен.

Звичайно, найвигідніше купувати спеції оптом, адже чим більша партія, тим нижча ціна. Зараз можна купити приправи, розфасовані по 20 г, 50 г, 75 г і т.д., але набагато вигідніше купувати їх розфасованими по 5 кг, 10 кг, 20 кг, 25 кг. Наприклад, ціна червоної меленої паприки за 5 кг – 650 грн, а за 20 кг – 2475 грн. Як бачите, різниця відчутна.

Як правильно зберігати спеції?

Після купівлі спецій оптом особливо важливо подбати про дотримання правильних умов їх зберігання. Приміщення повинне бути чистим та сухим, без плісняви та шкідників. Вологість повітря не повинна перевищувати 75%, щоб у прянощах не утворювалися грудочки. Температура всередині приміщення не повинна бути більшою за +25 ºС. Також подбайте про постійне вентилювання приміщення, щоб повітря там не застоювалось.

Як бачите, є безліч нюансів при обранні магазину спецій. Головне – обирайте найбільш якісний товар, тоді страви з вашого меню завжди будуть неймовірно смачними та ароматними, а клієнти із задоволенням повертатимуться до вашого закладу знову і знову!