Яйця пашот – це традиційна французька страва на сніданок з розбитих яєць поміщених у гарячу воду, простіше кажучи – це яйця варені без шкаралупи.
Готовити “Яйця пашот” дуже просто:
нам потрібно вода, сіль, оцет і яйця.
Спосіб приготування:
кипятимо воду, добавляємо на 1 літр води близько 50-70 грам оцту;
робимо воронку і розбиваємо яйце;
варимо приблизно 2-3 хвилини, щоб жовток був сирий;
дістати за допомогою шумівки яйце з води злегка надавити пальцем, щоб перевірити пружність жовтка;
робимо дві грінки з білого хліба;
добавляємо попередньо смажений бекон;
мікс салату та соус “Голандез”.
Інгридієнти до соусу “Голандез”:
вершкове масло 150 грам, 3 жовтки, бульйон курячий 60 грам, лимонний сік, або столова ложка білого вина, сіль до смаку.
Спосіб приготування соусу:
Гріємо бульйон, додаємо три жовтки,розмішуємо, добавляємо лимонний сік, або біле вино, сіль до смаку і доводимо соус до тепмератури не більше 55 градусів, щоб не звернулися жовтки.
Яйця викладаємо на грінки з беконом поливаємо соусом і прикрашаємо міксом салату та томатами чері.