Від шефа: “Яйця пашот” із соусом “голландез”

0
939

Яйця пашот – це традиційна французька страва на сніданок з розбитих яєць поміщених у гарячу воду, простіше кажучи – це яйця варені без шкаралупи.

Готовити “Яйця пашот” дуже просто:

нам потрібно вода, сіль, оцет і яйця.

Спосіб приготування:

кипятимо воду, добавляємо на 1 літр води близько 50-70 грам оцту;

робимо воронку і розбиваємо яйце;

варимо приблизно 2-3 хвилини, щоб жовток був сирий;

дістати за допомогою шумівки яйце з води злегка надавити пальцем, щоб перевірити пружність жовтка;

робимо дві грінки з білого хліба;

добавляємо попередньо смажений бекон;

мікс салату та соус “Голандез”.

Інгридієнти до соусу “Голандез”:

вершкове масло 150 грам, 3 жовтки, бульйон курячий 60 грам, лимонний сік, або столова ложка білого вина, сіль до смаку.

Спосіб приготування соусу:

Гріємо бульйон, додаємо три жовтки,розмішуємо, добавляємо лимонний сік, або біле вино, сіль до смаку і доводимо соус до тепмератури не більше 55 градусів, щоб не звернулися жовтки.

Яйця викладаємо на грінки з беконом поливаємо соусом і прикрашаємо міксом салату та томатами чері.