У МОЗ повідомили, як працюватимуть зали кафе і ресторанів після чергового пом’якшення карантину

0
551

У МОЗ розповіли про правила, за якими працюватимуть заклади громадського харчування, коли їм дозволять відчинити зали.

Про це повідомляє “Твоє місто”, передає “Цинічний Львів”.

Правила передбачають періодичне вимірювання температури у працівників, маркування у закладі для дотримання відвідувачами дистанції не менше, аніж 1,5 метри, та можливість використання багаторазового посуду – за умови, що його митимуть у посудомийці за високої температури.

Заклади, яким дозволять відкрити зали, не зможуть проводити бенкети, також буде заборонена робота дитячих кімнат та зон самообслуговування. Заходити у приміщення ресторанів можна буде лише у супроводі працівника, а меню має бути безконтактним. Працівники ресторану або кафе мають бути у масках та рукавичках, а в санвузлах має бути рідке мило, антисептики та паперові рушники. Також антисептики мають бути на вході.

За одним столиком можуть перебувати не більше чотирьох людей, без урахування дітей до 14 років. Окрім того, столики на більшу кількість людей мають бути розділені перегородками.

У закладах, що працюватимуть на виніс, замовлення потрібно робити дистанційно, а черги очікування на замовлення – заборонені. Замовлення має видаватись у закритій тарі через спеціальне вікно, а розрахунок бути безготівковим.

Журналісти нагадують, в Україні зали кафе і ресторанів можуть запрацювати вже від завтра, 5 червня. Утім, у Львівській області очікувати на послаблення карантину наразі не варто, тому що тут показник для послаблення перевищує норму удвічі.